Van harte welkom,

op de website van paardendierenarts Iko Hoogerbeets. Ik ben een zelfstandig werkende paardendierenarts, met een ambulante praktijk, dat wil zeggen dat ik bij u aan stal/huis kom. Het spaart u veel tijd (geld) en risico's als u uw paard/pony niet naar de dierenarts hoeft te verplaatsen, uw pony/paard is vaak veel meer op zijn gemak en heel veel onderzoeken en behandelingen kunnen bij u thuis plaatsvinden. Voorbeelden hiervan zijn ook onderzoeken waarbij echo, röntgenopnames en/of endoscopie nodig is. Beweging- & kreupelheidsonderzoek en aankooponderzoeken zijn bij u bij de stal mogelijk. Als er bij u thuis niet genoeg ruimte is, de weersomstandigheden de onderzoeken niet toelaten, of als u liever naar mij toekomt, dan ben u uiteraard van harte welkom in mijn praktijkruimte in Uden.

In Nederland ben ik, naast als paardendierenarts werkzaam te zijn, ook wedstrijddierenarts en hoofdwedstrijddierenarts bij endurance wedstrijden van de KNHS (Koninklijk Nederlandse Hippische Sportfederatie). In België ben ik als erkende dierenarts werkzaam.

Ik heb mij vooral toegelegd op het beoordelen en behandelen van bewegingsproblemen bij paarden. Ik onderzoek en behandel bijna alleen paarden met bewegingsproblemen, ruim de helft loopt nog niet kreupel. Tot mijn klanten behoren spring-, eventing-, dressuurpaarden en dravers. Dit vakgebied vind ik het meest interessant en ik volg regelmatig vervolgcursussen op het gebied van orthopedie en medische beeldvorming (echografie & röntgen onderzoek).

Ik werk 2 dagen per week samen met dierenarts Ivo Vaes, die zich voornamelijk bezighoudt met bewegingsonderzoek, dus kreupelheden of minder goed presteren.

Verder heb ik de internationale veterinaire acupunctuur opleiding (IVAS) gevolgd en behandel veel paarden & pony's met acupunctuur. Met name ademhalingklachten (COPD ofwel RAO) reageren snel en goed op acupunctuur behandeling en ik heb er goede resultaten mee. Ook acute bewegingsproblemen reageren snel en goed, een niet optimale manier van bewegen/springen, vast zitten aan één kant (hals, rug, bekken).

Bezoeken, ook in de praktijk, worden op afspraak gemaakt. Ik ben 7/7 dagen en 24/24 uur beschikbaar. Mocht ik afwezig zijn dan neemt een collega voor mij waar en kunt u zijn/haar telefoonnummer en naam via mijn voicemailbericht beluisteren.

Uiteraard kunt u ook voor vaccinaties, koliek-, long-, tand- en huidklachten, wondverzorging, voeradvies, castratie, chippen..... enz. en de bijbehorende behandelingen bij mij terecht.

 

 

Als u vragen heeft kunt u altijd contact met mij opnemen via telefoon: 0031-643.255.954 of 0032-485.073.047 of u kunt een mail sturen naar: info@ikohoogerbeets.eu

Ik hoop u en uw paard/pony snel van dienst te kunnen zijn!

Volg mij op Twitter en Wordpress (Blog)