Acupunctuur paardendierenarts Iko Hoogerbeets

Experiment Zomereczeem 2015

Dit jaar heb ik voor het eerst een paard (IJslander) die al jaren erge last heeft van zomereczeem behandeld met acupunctuur tegen zomereczeem. De eigenaren en ik waren het erover eens dat we de beste kans van slagen hadden als we voor het zomerseizoen al zouden beginnen met de acupunctuur behandelingen (er zijn 4 behandelingen geweest tussen half april en eind juni). Meteen na de eerste behandeling zag de huid er al veel beter uit, de huidschilfers waren bijna weg en er werd op warme dagen en dagen dat er muggen waren geen schuren opgemerkt. De tussenpoos tussen de behandelingen is van 2, naar 3 weken gegaan en nu staat de volgende behandeling met 4 weken tussenpoos gepland. Het paard heeft nog niet geschuurd en de manenkam en staart zijn nog vol. Eind juli is besloten dat de 5e behandeling niet meer nodig was.

Omdat ik benieuwd ben of er meer paarden/pony's goed reageren op deze acupunctuur behandelingen heb ik een experiment opgezet met een speciaal tarief. Bij de 1e behandeling worden de acupunctuur behandeling + visitekosten gerekend, bij de 2e, 4e behandeling alleen de acupunctuur behandeling en de 3e behandeling is gratis. U kunt mij bellen om een afspraak te maken als u aan dit experiment wilt deelnemen: vanuit NL: 06/432.55.954 en vanuit België: 0485/073.047.

Acupunctuur algemeen

Ik heb de internationaal erkende veterinaire acupunctuur opleiding (IVAS) gevolgd. Omdat behandelingen via acupunctuur vaak bij chronische problemen gevraagd wordt, voer ik acupunctuur behandelingen door heel Nederland en België uit.

Acupunctuur is door de wereldgezondheidsorganisatie (WHO) voor de mens als officiële behandelingsmethodiek goedgekeurd voor onder andere de onderstaande aandoeningen. Pijn (rug, knie, postoperatief, tand/kies, maagdarmstelsel), maagzweren, astma, acute en chronishe ontsteking van de maag, (peri)artritis, verstuikingen, sommige koliekvormen, een tekort aan rode of witte bloedcellen, stof/hooi allergie, en acute diarree door bacteriën veroorzaakt. Verder zijn er nog ongeveer 70 andere aandoeningen waarvoor acupunctuur ook heel goed werkt, maar voor deze aandoeningen is nog meer wetenschappelijk bewijs nodig voordat ze ook op de lijst van de WHO worden opgenomen.

Ook paarden kunnen prima aanvullend of alleen via acupunctuur behandeld worden.